ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
Questo blog è un tentativo mio di fare ,ciò che non fanno giornalisti professionisti

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

BullMarket.gr: Διέλυσαν Ελλάδα-Πορτογαλία με λάθος ... πολλαπλασι...


Ένα άρθρο με τίτλο: «Λιτότητα: Έχουμε κάνει λάθος εφ” όλης της ύλης», που δημοσιεύει σήμερα το εβδομαδιαίο γαλλικό περιοδικό «Μarianne» και βασίζεται σε έκθεση του Ολιβιέ Μπλανσάρ, επικεφαλής του ερευνητικού τμήματος του ΔΝΤ, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 3 Ιανουαρίου  αποκαλύπτει ότι Ελλάδα Πορτογαλία πληρώνουν μια λάθος παραδοχή  του δημοσιονομικού πολλαπλασιαστή.
Το λάθος αφορά σε έναν συντελεστή, γνωστό στην οικονομία με την ονομασία «πολλαπλασιαστής» (multiplicateur). Μεταξύ του 1970 και του 2007, οι ασχολούμενοι με τις προβλέψεις είχαν διαπιστώσει ότι η μείωση κατά 1% στις δημόσιες δαπάνες, ή κατά 1% επιπλέον έσοδα από τη φορολογία, οδηγούσαν, κατά μέσον όρο, σε 0,5% μείωση της ανάπτυξης στις προηγμένες χώρες. Εξ αυτού διαμόρφωσαν τον πολλαπλασιαστή 0,5 τον οποίο και χρησιμοποίησαν στις προκαταρτικές εργασίες τους για τα προγράμματα που επιβλήθηκαν σε Ελλάδα και Πορτογαλία.
πηγη - read more :

BullMarket.gr: Διέλυσαν Ελλάδα-Πορτογαλία με λάθος ... πολλαπλασι...: Ένα άρθρο με τίτλο:  «Λιτότητα: Έχουμε κάνει λάθος εφ” όλης της ύλης», που δημοσιεύει σήμερα το εβδομαδιαίο γαλλικό περιοδικό «Μarianne...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου