ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
Questo blog è un tentativo mio di fare ,ciò che non fanno giornalisti professionisti

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

Αύρα _Μέρος δεύτερο_ Omraam Mikhaël_ Άϊβανχωφ από Ταξίδι στο Φως, Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012 στις 9:46 π.μ. ·


Μια από τις λειτουργίες της αύρας είναι να εξασφαλίζει τις ανταλλαγές μεταξύ των εξωτερικών άστρων και των άστρων που είναι μέσα μας. Αν η αύρα μας είναι ακάθαρτη, σκοτεινή, όχι μόνο δεν μπορεί να συλλάβει τα καλά ρεύματα, αλλά συλλαμβάνει τα κακά. Λένε ότι υπάρχουν ευνοϊκοί πλανήτες και δυσμενείς πλανήτες. Αλλά τότε, γιατί ο ίδιος πλανήτης ενεργεί ευνοϊκά πάνω σε μερικούς και αρνητικά πάνω σε άλλους; Είναι απλό* αυτός που δε δέχεται παρά τις κακές επιρροές, δεν έχει προετοιμαστεί για να συλλάβει τις καλές. Στην πραγματικότητα, όλοι οι πλανήτες είναι ευνοϊκοί, αλλά η επίδρασή τους πάνω στον άνθρωπο εξαρτάται από την αύρα του. Αν μέσα στην αύρα του βρίσκονται στοιχεία που δεν επιτρέπουν τις ευνοϊκές επιρροές ενός πλανήτη να εισχωρήσουν μέσα του, τα ρεύματα που αυτός ο πλανήτης στέλνει αλλοιώνονται, θραύονται και παράγουν βλαβερά αποτελέσματα. Ενώ αν η αύρα του είναι αγνή, δυνατή, όλες οι επιδράσεις, ακόμα και οι κακές, γίνονται καλές γι αυτόν.
Μην εκπλήσσεστε που ακούτε ότι οι πλανήτες υπάρχουν επίσης μέσα μας... Ο άνθρωπος είναι μια αντανάκλαση του κόσμου, όλοι οι πλανήτες υπάρχουν εξίσου σ' αυτόν, και, όπως μέσα στο σύμπαν, στρέφονται γύρω από τον εσωτερικό του ήλιο. Υπάρχουν πολλά πράγματα να πούμε πάνω σ' αυτό. Αυτή η επιστήμη ήταν γνωστή στο παρελθόν, τώρα έχει σχεδόν χαθεί, αλλά στο μέλλον θα διδάσκεται και πάλι.
Ο Άρης, ο Κρόνος, ο Ουρανός, ο Πλούτωνας θεωρούνται σαν δυσμενείς πλανήτες. Στην πραγματικότητα, αυτό συμβαίνει κυρίως για τα όντα που δεν αφήνουν να περάσουν μέσα τους οι αρετές αυτών των πλανητών. Οι καλές ιδιότητες του Άρη είναι η θέληση, η τόλμη, η επιθυμία να νικήσουμε τις δυσκολίες, να φτάσουμε το σκοπό που ορίσαμε στον εαυτό μας• και οι κακές είναι φυσικά η σκληρότητα, η βία, η ανάγκη καταστροφής. Οι καλές ιδιότητες της Αφροδίτης είναι η ομορφιά, η γοητεία, η λεπτότητα, και οι κακές είναι ο αισθησιασμός, η ελαφρότητα, η απιστία. Εκδηλώνονται στο ανθρώπινο ον οι καλές ή οι κακές όψεις αυτών των πλανητών, ανάλογα με το αν η αύρα του είναι αγνή, ή φραγμένη από στοιχεία, τα οποία, ακριβώς από συγγένεια, προσελκύουν τις καλές τους ή τις κακές τους επιρροές.
Αυτοί οι νόμοι ισχύουν επίσης και για τους άλλους πλανήτες. Είναι η ποιότητα της αύρας μας που προσελκύει τις αρετές του Κρόνου (την υπομονή, τη σταθερότητα, την επιθυμία γνώσης), ή τα ελαττώματά του (τη θλίψη, την ισχυρογνωμοσύνη, την πικρία), τις αρετές του Δία (το μεγαλείο, τη γενναιοδωρία, την καλοσύνη, την επιείκεια), ή τα ελαττώματά του (τη φιλοδοξία, τη ματαιοδοξία, την επιθυμία επιβολής στους άλλους, ακόμη και συντριβής τους). Επομένως, για το μαθητή, το ζήτημα είναι να μάθει να εργάζεται πάνω στην αύρα του, ώστε αυτή να μη δέχεται παρά μόνο τις ευνοϊκές επιρροές των πλανητών. Γιατί, αντίθετα από τη γνώμη της πλειοψηφίας των αστρολόγων, οι καλές ή κακές επιρροές των πλανητών πάνω σ' ένα ανθρώπινο ο ν δεν εξαρτώνται αποκλειστικά από το ζώδιο και από το Σπίτι, μέσα στα οποία αυτοί βρίσκονται, ούτε από τις όψεις που έχουν μεταξύ τους. Ανάλογα με το βαθμό εξέλιξης του προσώπου, αυτές οι επιρροές θα εκδηλωθούν διαφορετικά. Γι' αυτό έχει αναφερθεί ότι τα άστρα επηρεάζουν αλλά δεν καθορίζουν.
Βλέπετε, το ζήτημα της αύρας είναι πολύ σημαντικό. Αν η αύρα σας δεν είναι καθαρή, όχι? μόνο οι Καλές επιρροές των πλανητών, αλλά ούτε και οι ευλογίες, που οι αγγελικές υπάρξεις στέλνουν στη γη, μπορούν να εισχωρήσουν μέσα σας, εξαιτίας όλων των παχιών στρωμάτων, που κρύβουν την αληθινή σας ύπαρξη. Όταν τα σύννεφα είναι πυκνά, κρύβουν τον ήλιο, που δεν μπορεί πια να ζεστάνει ούτε να φωτίσει τα πλάσματα. Το ίδιο συμβαίνει2 με κάθε πρόσωπο αγχώδες, ταραγμένο, γεμάτο οργή ή μίσος: υπάρχουν σύννεφα στην αύρα του. Άλλωστε, η αύρα αποτελείται από μια αιθέρια φύση κραδασμών, άπειρη. Εμψυχώνεται από γρήγορες κινήσεις, ποικίλλει διαρκώς ανάλογα με τις καταστάσεις συνείδησής μας ή ακόμα με την κατάσταση της υγείας μας. Ο άνθρωπος βέβαια κατέχει μια αύρα που είναι σταθερή και που δείχνει τι είναι στο βάθος του, αλλά υπάρχουν αποχρώσεις που ποικίλλουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Είναι όπως το πρόσωπο: μέσα σε μια μέρα περνάει από κάθε είδους εκφράσεις, χωρίς ωστόσο ν' αλλάζει η μορφή της μύτης, του μετώπου ή του στόματος. Το ίδιο συμβαίνει με την αύρα: αποτελείται από ορισμένες ακτινοβολίες, από ορισμένα χρώματα που αποκαλύπτουν την αληθινή φύση ενός ανθρώπου, αυτό που δε θα μεταβληθεί κατά τη διάρκεια της ύπαρξής του, ενώ άλλες δονήσεις πηγαίνουν κι έρχονται, εκφράζοντας περαστικές καταστάσεις.
Λοιπόν, αυτοί που αφήνονται να παρασυρθούν προς ορισμένες συγκινήσεις ή ορισμένες αδυναμίες, θολώνουν ασταμάτητα την αύρα τους, και όταν οι ευεργετικές δυνάμεις θέλουν να εισχωρήσουν μέσα τους για να κάνουν εκεί την κατοικία τους, εμποδίζονται από πραγματικούς θώρακες, από θαμπά και θολά χρώματα. Υποθέστε ότι ζείτε μια ασυλλόγιστη, χαώδη ζωή, η αύρα σας τότε θα διατρέχεται από τόσους στροβίλους και δυσαρμονικές δονήσεις, ώστε δε θα είναι πια μια προστασία αρκετά δυνατή για να αντισταθεί στις επιθέσεις και στις εχθρότητες του αόρατου κόσμου. Έπειτα, ούτε οι ανταλλαγές που θα κάνετε με το σύμπαν και με όλα τα πλάσματα, ούτε αυτές θα είναι αρμονικές. Σύμφωνα με το νόμο της συγγένειας, από το σύμπαν θα δεχτείτε μόνο ό,τι είναι άτακτο, χαώδες και σκοτεινό και καθετί φωτεινό θα απορριφθεί. Το φως προσελκύει το φως, η αγνότητα την αγνότητα. Επομένως, αν η αύρα σας είναι ακάθαρτη, θαμπή, χαώδης, όλες οι αρμονικές, αγνές και φωτεινές δυνάμεις θα μένουν απέξω, και μόνο ό,τι είναι θαμπό και άσχημο θα εισχωρεί μέσα της, γιατί αυτή θα αφήνει να περνάει μονάχα ό,τι της μοιάζει. Όπως λέμε στη Βουλγαρία: «Τα ψωριασμένα γαϊδούρια μυρίζουν το ένα τ' άλλο από απόσταση επτά λόφων»... και συναντιούνται!
Λοιπόν, αν η αύρα σας δεν είναι φωτεινή, δεν είναι ένα καλό παραπέτασμα προστασίας, ούτε μια συσκευή ικανή να αντιλαμβάνεται τον αόρατο κόσμο και την κρυμμένη πλευρά των πραγμάτων, και δεν έχετε ούτε ενόραση, ούτε διαίσθηση. Επίσης, δεν μπορείτε να κάνετε ανταλλαγές με τον Ουρανό, και τα όντα των μακρινών περιοχών ούτε καν αντιλαμβάνονται την ύπαρξή σας. Τα όντα του αόρατου κόσμου, που κατοικούν πολύ ψηλά, δε σας βλέπουν. Ενώ αν η αύρα σας είναι φωτεινή, σας βλέπουν. Πώς; Υποθέστε ότι διασχίζετε με το πλοίο σας τον ωκεανό, τη νύχτα. Αν το πλοίο σας δε φωτίζεται, κανένας δε θα το δει. Αλλά αν δίνετε σημάδια, αν προβάλλετε φώτα, θα σας παρατηρήσουν αμέσως και η επικοινωνία θα γίνει. Βέβαια, αυτό είναι μια εικόνα, γιατί, στις μέρες μας, υπάρχουν πολλά άλλα μέσα για να αποκαταστήσουμε τις επικοινωνίες, αλλά σας δίνει μια ιδέα αυτού που θέλω να σας εξηγήσω.
Η γη είναι σαν ωκεανός, όπου ναυσιπλοούμε τη νύχτα* είμαστε στο σκοτάδι και αν δεν προβάλλουμε από μέσα μας φωτεινά σημάδια, τα αόρατα όντα, οι άγγελοι, οι αρχάγγελοι δε θα μας παρατηρήσουν. Πρέπει λοιπόν να προβάλλουμε φώτα, και η αύρα προβάλλει αυτά τα φώτα. Λοιπόν, αυτός που έχει μια αύρα πολύ φωτεινή γίνεται ορατός στους εργάτες του ουρανού, και αν τους καλέσει, μπορεί να κατευθυνθούν προς αυτόν χάρη στο φως του. Κι αυτό επίσης είναι μια εικόνα, γιατί αν οι αγγελικές 
υπάρξεις θέλουν ν' αναζητήσουν κάποιον, καταλαβαίνετε καλά ότι έχουν περισσότερα από ένα μέσα στη διάθεσή τους. Από παλιά, λένε ότι η γη είναι μια κοιλάδα δακρύων, πόνων και σκοταδιού. Ασφαλώς, και δεν είναι καθόλου περίεργο αν οι άνθρωποι περνούν απαρατήρητοι όταν υποφέρουν, αναστενάζουν, επαναστατούν: αφού δεν εκπέμπουν κανένα φως! Πρέπει να στείλουν φωτεινά σημάδια, και μόνο με την αύρα τους μπορούν να τα στείλουν.
Η αύρα, λοιπόν, χρησιμεύει για να προσελκύσει πάνω σας την προσοχή των ουράνιων υπάρξεων. Αλλά σας επιτρέπει επίσης να μπείτε στις περιοχές όπου κατοικούν αυτές οι υπάρξεις. Για να μπορέσετε να πάτε σε ορισμένα μέρη, σας χρειάζεται μια άδεια εισόδου: μόλις την αποκτήσετε, οι πόρτες ανοίγουν. Έτσι είναι στο φυσικό επίπεδο, και το ίδιο συμβαίνει και στο πνευματικό επίπεδο. Για να εισχωρήσετε σε ορισμένες περιοχές του αόρατου κόσμου, χρειάζεται μια άδεια και αυτή η άδεια είναι η αύρα, τα χρώματα που περιέχει. Έτσι, για να σας κάνουν δεκτό, σε μια συγκεκριμένη περιοχή, πρέπει να κατέχετε στην αύρα σας τα χρώματα αυτής της περιοχής. Αν, για παράδειγμα, κατέχετε το χρυσαφί χρώμα, θα γίνετε δεκτός στις βιβλιοθήκες της φύσης, και όλα τα μυστικά θα σας αποκαλυφθούν. Το γαλάζιο θα σας οδηγήσει στις περιοχές της μουσικής ή της θρησκείας, το κόκκινο, σ' αυτές όπου θα αντλήσετε την ίδια την ουσία της ζωτικότητας. Η αύρα λοιπόν είναι ένας αποφασιστικός παράγοντας για να γίνετε δεκτός στον αόρατο κόσμο. Τα χρώματα που εμφανίζονται σ' αυτήν είναι ισόποσες άδειες εισόδου για τις περιοχές στις οποίες αντιστοιχούν, και τα πνεύματα που κατοικούν αυτές τις περιοχές σας δέχονται και έρχονται να σας βοηθήσουν.
Αλλά η κατάσταση της αύρας, η αγνότητά της, η διαύγειά της εξαρτώνται από τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος ζει. Αν αφήνεται να παρασυρθεί προς την εσωτερική νωθρότητα, την αταξία, τα ελαττώματα, η αύρα του γίνεται όμοια μ' ένα έλος, απ' όπου διαφεύγουν κάθε είδους ανθυγιεινά μιάσματα που οι άλλοι αισθάνονται. Ακόμη κι αν δε βλέπουν τίποτα —γιατί, αν δεν είναι κανείς διορατικός, είναι δύσκολο να δει την αύρα των ανθρώπων— αισθάνονται μια βαριά ατμόσφαιρα, σκοτεινή, όπως κοντά σ' ένα έλος. Ενώ ένας Μύστης, ένας Δάσκαλος, ο οποίος για αιώνες και χιλιετηρίδες έχει εργαστεί για ν' αναπτύξει μέσα του την αγάπη, τη σοφία, την αγνότητα, την αφιλοκέρδεια, κατέχει μια πελώρια αύρα, μέσα στην οποία τα όντα έρχονται να κολυμπήσουν και όπου αισθάνονται να τρέφονται, να γαληνεύουν, να δυναμώνουν και να οδηγούνται προς μια θεία κατεύθυνση. Γι' αυτό οι μαθητές μπορούν να δεχτούν πολλές ευλογίες από την αύρα του Δασκάλου τους, αλλά με την προϋπόθεση να είναι συνειδητοί, γιατί αν δεν είναι συνειδητοί, ό,τι και να κάνει ο Δάσκαλος τους, θα μένουν κλειστοί στην επιρροή του.
Αλλά ο μαθητής δεν πρέπει να αρκεστεί να ευεργετείται από την αύρα του Δασκάλου του• κι εκείνος επίσης πρέπει να εργαστεί πάνω στη δική του αύρα, και για να εργαστεί πάνω στην αύρα του, πρέπει ν' αλλάξει ζωή. Όσο δεν κάνει τίποτα για ν' αλλάξει τη μέτρια ζωή του, τις αδυναμίες και ανοησίες του, όλες οι ασκήσεις συγκέντρωσης πάνω στην αύρα που μπορεί να κάνει δε θα χρησιμεύσουν σε τίποτα το σπουδαίο. Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με την υγεία: αν αρκείται κανείς να παίρνει φάρμακα, χωρίς να αλλάξει τον τρόπο ζωής του, τα φάρμακα θα είναι μόνο μια προσωρινή ανακούφιση. Αλλά είναι πολύ δύσκολο να δώσουμε στους ανθρώπους να καταλάβουν ότι η μόνη αληθινά αποτελεσματική μέθοδος είναι μια αλλαγή στον τρόπο ζωής τους.
Μια αγνή αύρα φέρνει βελτιώσεις πρώτα -  πρώτα σ' εσάς τον ίδιο. Αλλά μεταμορφώνει επίσης και την ατμόσφαιρα γύρω σας, και γι αυτό οι άλλοι αρχίζουν να σας αγαπούν χωρίς καν να ξέρουν το γιατί, αισθάνονται καλά κοντά σας. Στην πραγματικότητα, αυτό που αισθάνονται είναι μια παρουσία, την παρουσία των φωτεινών υπάρξεων που προσέλκυσε η αύρα σας. Οι ουράνιες οντότητες αγαπούν τα καθαρά χρώματα, και όταν παρατηρούν ένα ον που περιβάλλεται από αυτό το φως και αυτά τα χρώματα, προστρέχουν προς αυτό, ενώ οι σκοτεινές οντότητες πηγαίνουν κοντά στους διεστραμμένους και κακούς ανθρώπους και τους κάνουν αποκρουστικούς για το περιβάλλον τους. Αλλά οι άνθρωποι είναι τόσο ασυνείδητοι, ώστε δεν ξέρουν ούτε γιατί ούτε πώς προσελκύουν τα καλά ή τα κακά πράγματα.
Η αύρα είναι ένας οργανωμένος, ιεραρχημένος κόσμος. Όπως το Δέντρο της Ζωής, έτσι κι αυτή διαιρείται σε περιοχές όπου κατοικούν οι αρχάγγελοι, οι άγγελοι, τα πνεύματα της φύσης, επίσης όμως και οι καταχθόνιες οντότητες. Αυτό εξαρτάται από τη ζωή του ανθρώπου. Αυτός που έχει αυτή τη χάρη, να κατοικείται από φωτεινά πνεύματα, εκδηλώνεται με εξαιρετικά χαρίσματα διόρασης, διακοής, θεραπείας, κάνει θαύματα! Ενώ για κείνον που προσέλκυσε τις κακοποιές οντότητες λένε ότι διακατέχεται, ότι του 'καναν μάγια...

Λοιπόν, πρέπει να πραγματοποιήσετε μια ολόκληρη εργασία πάνω στον εαυτό σας για χρόνια, για να κάνετε την αύρα σας μια κεραία ικανή να προσελκύει καθετί το αληθινά ωραίο και ευεργετικό για την ανθρωπότητα. Αν σας ρωτήσω: «Σας ενδιαφέρει πραγματικά η υγεία σας, η ομορφιά σας, η γαλήνη σας, η ευτυχία σας; Σας ενδιαφέρει πραγματικά να σας αγαπούν;» θα απαντήσετε: «Μα ναι, βέβαια, αυτό μόνο θέλουμε!». Και τότε, γιατί δεν κάνετε τίποτα για να το αποκτήσετε; Όλες αυτές οι ευλογίες δεν μπορούν να πέσουν πάνω σας έτσι, τυχαία. Το καλύτερο μέσο για να τις προσελκύσετε είναι να εργαστείτε πάνω στην αύρα- με την αγάπη τη ζωογονείτε, με τη σοφία την κάνετε πιο φωτεινή, με τη δύναμη του χαρακτήρα σας την κάνετε δυνατή, με μια ζωή αγνή την κάνετε διαυγή και λαμπερή. Οι ιδιότητες που δίνετε στην αύρα σας εξαρτώνται από τις αρετές που κατορθώνετε ν' αναπτύξετε.
Δεν πρέπει να πιστεύετε ότι, αναπτύσσοντας μία και μόνο αρετή, θα αποκτήσετε όλες τις ευλογίες. Όχι, κάθε πράγμα είναι καθορισμένο στο σύμπαν και κάθε αρετή προσελκύει μια ορισμένη ευλογία. Θα έπαιρνε πολύ χρόνο να σας μιλήσω για όλες τις αποχρώσεις, αλλά μπορείτε να το συλλογιστείτε μόνοι σας. Κάποιος μιλάει, εκφράζεται με δύναμη και πειθώ, και αυτή η πεποίθηση επηρεάζει τους άλλους. Αλλά, αν αναλύσετε τα λόγια του, ίσως συνειδητοποιήσετε ότι έχει πει πολλές ανοησίες. Αντίθετα, υπάρχουν πρόσωπα έξυπνα, που μιλούν έξυπνα, αλλά τους λείπει η ικανότητα να πείθουν κανείς δεν τους ακούει. Η δύναμη να πείθει κανείς είναι ένα πράγμα, και η νοημοσύνη είναι άλλο πράγμα. Επίσης, είναι διαφορετικές οι αρετές που δίνουν στην αύρα τις διάφορες ιδιότητές της. Πρέπει να σκεφτείτε πάνω σ* αυτό, και να καταλάβετε, ότι μόνο αν εργάζεστε καθημερινά για να πλουτίσετε την αύρα σας με νέες ιδιότητες, θα αποκτήσετε ό,τι επιθυμείτε.
''Η μεταφυσική δομή του ανθρώπου''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου