ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
Questo blog è un tentativo mio di fare ,ciò che non fanno giornalisti professionisti

Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012

“Oυκ εξ άλλης Πολιτείας,τυραννίς καθίσταται η εκ δημοκρατίας….” 2 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ, 2012 by Aππελαίος


Από καμιά άλλη πολιτεία δε δύναται να γεννηθεί τυραννία,παρά μονάχα από τη Δημοκρατία,έγραφε ο Πλάτων στην “Πολιτεία” του,το διαχρονικό ευαγγέλιο του Ελληνισμού…..

Και πόσο δίκιο είχε ο “θεικός” αυτός πλάστης ιδεών….

Δηλώ,αντιδημοκράτης πάντα,μα καιρός είναι να διευκρινίσω πως,εάν κι εφόσον χρησιμοποιούσαμε τέτοιους όρους με την Αριστοτελική κυριολεξία,τότε θα εδήλωνα ακραιφνής δημοκράτης….

Σε μια δημοκρατία όμως που γεννά πόνο και ευτελισμό για το Εθνος μου,είναι απόλυτη τιμή μου να στέκομαι απέναντί της με χαρακτηρισμούς που τους αποδέχομαι όλους…..τουλάχιστον δε θα ακούσω ποτέ κάποιον να με αποκαλεί ΠΡΟΔΟΤΗ!

Και γιατί περάσαμε από το “δήμο” στο “δείμο”;….μα είναι απλό….

“Η δύναμη των μαζών είναι τεράστια από το νεκρό βάρος που εκπροσωπούν και όχι από την ικανότητά τους, εφ’ όσον δεν μπορούν να σκεφτούν λογικά και είναι συνεπώς έτοιμες να χαλιναγωγηθούν από κάθε απατεώνα του πνεύματος”….έγραφε ο GUSTAVE LE BON………….

Αυτή τη δύναμη αναζητούν τα πολιτικά και κομματικά μορφώματα…τη χωρίς λογική,ανίκανη δύναμη των μαζών,διότι μόνο σε αυτούς και με τρόπο αναίσχυντο μπορεί να επιβληθούν τακτικές και πολιτικές,χωρις το ενδεχόμενο αντιδράσεως και εξεγέρσεως….

Μα σε αυτή τη “δειμο-κρατία”,την τρομοκράτηση δηλαδή των μαζών,οι παράμετροι άλλαξαν διότι οι πολιτικοί απατεώνες έχασαν το μέτρον….

Πως και με τι,να τρομοκρατήσεις πια τη μάζα,όταν δεν τους άφησες ίχνος πνευματικής και ηθικής περιουσίας;

Πως να χαλιναγωγήσεις τον όχλο,όταν του έδωσες το “δικαίωμα” να μην έχει πια να χάσει τίποτα………….

To αγγλοσαξωνικό αυτό μόρφωμα που αιώνες τώρα συκοφαντεί την έννοια της δημοκρατίας,έφτασε πια στα έσχατα όρια του…..Χωρίς έστω και ψευδεπίγραφη ηθική, δε μπορεί να επιβάλλει απόψεις πια…..

Η republic καταρρέει και παρασύρει μαζί της, τους “χαλιναγωγημένους”, τους “πιστούς” και τους αφελείς…….

Σε αυτό το σκηνικό,αναμένει κάποιος μια πλήρη ακινησία της εξουθενωμένης μάζας και μια διάδοχη κατάσταση που τελικώς θα εγκαθιδρύσει μέσα από νεώτερες συκοφαντίες,καθεστώτα “νέας δειμο-κρατίας…………πιθανόν,αυτό να είναι και το επόμενο βήμα,μιας και αντιλαμβανομαι πως ακόμα και ριζωμένες βαθιά ιδεολογίες αρχίσουν να αποσαθρώνονται μπροστά στη νέα λογική.

Υπάρχει όμως και μια εξέλιξη που κανείς δε μπορεί να παραβλέψει….μέσα από το ξεπούλημα αυτό ιδεών και ηθικής,ξεπροβάλλει μια νέα επαναστατική διάθεση η οποία είναι άκρως επικίνδυνη για καθεστώτα τέτοιου τύπου…..ολοκληρωτικά μεν αλλά με ψευδεπίγραφες και κάλπικες “δημοκρατικές” αναφορές…..

Αυτή η επαναστατική διάθεση καταγράφεται έντονα τα τελευταία χρόνια ως αυθόρμητη και μη κατευθυνόμενη…..Ισως….

Μα αν είναι έτσι,τότε εδώ και χρόνια είμαι σίγουρος πως θα έχει βρεθεί τρόπος προβοκατόρικης εισβολής στη βάση αυτής της αυθόρμητης και επαναστατημένης μάζας…..και δεν είναι άλλος από τον κομματικό και ιδεολογικό μανδύα,σχημάτων που “μάχονται” το καθεστώς”,μετέχοντας όμως με παρρησία στις διαδικασίες του……Ω,τι επανάσταση!!!

Η μάχη δεν είναι πολιτική,ούτε κομματική και εν γένει “ποιμαντική”,για κάθε λογής τσομπάνο και το μαντρί του……

Είναι Εθνική και Λαική,και δε χωρά σε χρώματα,φανελλες ,σημαιάκια και συνθήματα……..

Οποιοι λαοί κουβαλούν στο DNA τους έστω κι ένα ίχνος ηθικής και πνευματικής κληρονομιάς,πρέπει ν αρχίσουν να αντιλαμβάνονται πως είναι υποχρεωμένοι να το τιμήσουν!

Και ο Ελληνικός Λαός είναι ταγμένος από τη μοίρα του,σε αυτή τη μάχη να είναι πρωτοπόρος…..

Ο εξανθρωπισμός της οικουμένης δεν τελείωσε ποτέ ως αποστολή για το Ελληνικό γένος…..ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ!

Λακεδαίμων Αππελαίος

byhttp://triepsilites.wordpress.com/2012/10/02/o%CF%85%CE%BA-%CE%B5%CE%BE-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82%CF%84%CF%85%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%AF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%AF%CF%83%CF%84/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου