ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
Questo blog è un tentativo mio di fare ,ciò che non fanno giornalisti professionisti

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

Δ.Σωτηριάδου: "Οι Γάλλοι κατακεραυνώνουν τους πλούσιους. Εμείς;"


Ακόμα δεν εγκαταλείπουμε την όποια καλοπέραση και άνεση αποκτήσαμε, μη σου πω ότι μας τρέχουν ακόμα τα σάλια διαβάζοντας και βλέποντας σε περιοδικά φωτογραφίες πλουσίων και τον χλιδάτο τρόπο ζωής τους.

21.10.2012

Share

Ποιά εφημερίδα στην Ελλάδα θα έβγαινε με τίτλο αντίστοιχο της Liberation " άντε χάσου πλούσιε μαλάκα";

Και να πεις ότι δεν έχουμε από δαύτους; Μέχρι και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε σε αυτούς που δεν τους έχει αγγίζει καμία κρίση,αντιθέτως ως καλοί πατριώτες έβγαλαν τα λεφτά τους δεξιά κι αριστερά ενώ έχουν αγοράσει - όπως είπε- το μισό Λονδίνο.

Και εάν στη Γαλλία ο πλούσιος μόδιστρος Λάγκερφερντ αντ'αυτών - δηλαδή των πλουσίων- επιτέθηκε στον πρόεδρο Ολάντ γα την επιβολή φόρου που τους ετοιμάζει, κατηγορώντας τον ότι τιμωρεί την ελίτ των πλουσίων που τυγχάνει να είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας (μόδα - κοσμήματα - αρώματα - κρασί ) εδώ στη δική μας την ψωροκώσταινα τι να πουν οι πλούσιοι;

Ποια βαριά βιομηχανία συντηρούν συμβάλλοντας έτσι στο μεγαλύτερο ποσοστό εσόδων της χώρας από τις παραγωγές τους;

Στη Γαλλία τα γκάλοπ που γίνονται δείχνουν τη νέα τάση των πολιτών. Δεν ενοχλεί το κυνήγι του πλούτου, η συμπεριφορά των πλουσίων εδώ και χρόνια ενοχλεί .

- Φοροδιαφεύγουν και δεν συνεισφέρουν στα κοινά βάρη.

- Δε συμμετέχουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας,αφού είναι μετρ στη μαύρη εργασία.

Οι πλούσιοι δείχνουν τα γκάλοπ στη Γαλλία, δεν είναι πια παράδειγμα προς μίμηση. Γι'αυτό τους κατακεραυνώνει η κοινή γνώμη, άρα και οι εφημερίδες. Εδώ φαίνεται ότι ακόμα τους θεωρούμε παράδειγμα προς μίμηση. Και ας μαθαίνουμε ότι με τις μίζες, το μαύρο παράνομο χρήμα έχουν καταληστέψει το κράτος και τις ζωές μας.

Ακόμα δεν εγκαταλείπουμε την όποια καλοπέραση και άνεση αποκτήσαμε, μη σου πω ότι μας τρέχουν ακόμα τα σάλια διαβάζοντας και βλέποντας σε περιοδικά φωτογραφίες πλουσίων και τον χλιδάτο τρόπο ζωής τους. Τι πιστεύετε; Ότι στην Ελλάδα θα κλονιστεί το σάπιο σύστημα με πολίτες που δεν κατακεραυνώνουν τις συμπεριφορές των πλουσίων; Η Γαλλία βγαίνει πάλι μπροστά στη σύγχρονη ιστορία. Στην περίοδο της κρίσης προτιμά τη βιομηχανία ιδεών απ'ότι της μόδας και των αρωμάτων.

* Η Δήμητρα Σωτηριάδου (dimisot89@gmail.com) είναι δημοσιογράφος,ιδρυτικό μέλος της κίνησης ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ - ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Αρθρογραφεί και στο vetonews.gr

by   http://madeincreta.gr/article/%CE%B4%CF%83%CF%89%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%85%CE%BD%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B5%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%82

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου