ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
Questo blog è un tentativo mio di fare ,ciò che non fanno giornalisti professionisti

Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012

Ένας πολύπλοκος συνδυασμός Επενδύσεων για να μην πληρώσουν οι Τραπεζίτες τις Ζημιές τους και να μη χάσουν τις Τράπεζές τους!


Το Κρίσιμο σημείο της Στρατηγικής της Ηγεσίας του Διεθνούς Τραπεζικού Καρτέλ για την Αναδιοργάνωση και Ανακεφαλαιοποίηση του Τραπεζικού Συστήματος το οποίο έχει καταρρεύσει από την Αλόγιστη, Άπληστη και από τον τελείως Ανεξέλεγκτο τρόπο που λειτουργούσε, είναι να “Στηριχθεί” πάση θυσία χωρίς να χρειαστεί να Επενδύσουν δικά τους Κεφάλαια οι Τραπεζίτες, αλλά να τα “Δανειστούν” με μακροχρόνια δάνεια από τα οποία σίγουρα θα κερδίζουν τη μερίδα του λέοντος, με εγγυητή… ποιον άλλον… από τον άμοιρο Φορολογούμενο! Οι Τράπεζες ότι ήθελαν να κάνουν, φρόντιζαν να το Νομοθετούν έχοντας την πλήρη συνεργασία των εξαγορασμένων Πολιτικών!

Έτσι, αντί να αναλάβουν οι ίδιοι οι Τραπεζίτες τις τεράστιες Ζημιές της Ανεπαρκούς και Αντιπαραγωγικής Διοίκησης που ασκούσαν την τελευταία δεκαετία και να Ανακεφαλαιώσουν τα χαμένα Κεφάλαιά τους από τα τεράστια Κέρδη που τσέπωναν όλα αυτά τα χρόνια, οι “Ηγέτες/ Προστάτες” τους, φρόντισαν να τους εξασφαλίσουν τα απαραίτητα Κεφάλαια υποχρεώνοντας τους Πολίτες να υπογράψουν τις απαραίτητες Εγγγυήσεις, ώστε οι Τράπεζες να μην περάσουν στις Κυβερνήσεις για να μην αναγκαστεί ποτέ το Διεθνές Τραπεζικό Καρτέλ να… συναλλάσεται με πιθανούς “Τσίπρες”  ή άλλους, όπως είναι ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας! Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ, είναι ενδιαφέρον παρόλη την πολυπλοκότητά του.


Έτσι, ενώ η ντιρεκτίβα της ΕΕ απαγορεύει τις Κρατικές Επιδοτήσεις σε οποιαδήποτε Ιδιωτική Επιχείρηση και ανάγκασε όπως γνωρίζετε να επιστρέψει η ING τα 15  δισεκατομμύρια που τις χορήγησε η Ολλανδική Κυβέρνηση με αποτέλεσμα να θυσιάσει όλο το Ασφαλιστικό και Επενδυτικό Κομμάτι των Εργασιών της και να κρατήσει μόνον το Τραπεζικό, το Ευρωπαικό  Τραπεζικό Καρτέλ πέρασε κάποιους νόμους και επέτρεψε την Ανακεφαλαίωση των Τραπεζών με τη βοήθεια του Κράτους τα οποία προέρχονται από το “Κοινό Έκτακτο Ταμείο” που ίδρυσε με εγγυητές του φορολογούμενους Πολίτες, χωρίς βέβαια να τους ρωτήσει!  Χρησιμοποίησε όλα τα πολύπλοκα Χρηματοοικονομικά Προιόντα με τα οποία παίζουν τα παιγνίδια τους και παρουσίασε ένα συνδυασμό που για να τον καταλάβετε, πρέπει να παρακολουθήσετε ένα 8ωρο σεμινάριο με θέμα τα Financial Investment and Lending Products και ίσως τα καταλάβετε. Π.χ., γνωρίζετε τι είναι τα Cocos; Τα MCB, τα Tiers 1, τα call Options κ.ά.; Για την ιστορία περιγράφουμε ακριβώς τι περιέχει η πρόταση της Τρόικα για το περιβόητο Recapitulation (Ανακεφαλαίωση) για  να τα έχετε ως οδηγό για να κάνετε τις ερωτήσεις σας, αν αποφασίσετε να τα μάθετε:

• Ενδεχόμενα Μετατρέψιμα Χρεόγραφα (Contingent Convertible bonds – Cocos)

• Υποχρεωτικά μετατρέψιμα ομόλογα (mandatory convertible bonds – MCB)

• Κοινών μετοχών

• Call options (όπου σε μία νέα μετοχή της ΑΜΚ θα αντιστοιχεί 1 έως 4 Call options με υποκείμενη αξία μία (1) μετοχή το καθένα)

Τα Cocos θα καλύπτουν τις λεγόμενες “απώλειες Blackrock” (μελλοντικά μη εξυπηρετούμενα δάνεια) και επειδή δεν εγγράφονται ως ζημίες εκ των προτέρων μπορούν να καλύπτονται από «ενδεχόμενο κεφάλαιο» αντί βασικών κεφαλαίων Tier 1.

Οι ζημίες mark to mark των νέων ομολόγων που σημειώθηκαν μετά το PSI, ανήλθαν περίπου 7  δισ. ευρώ για τις 4 Ελληνικές Τράπεζες, αυτές οι ζημίες μπορούν να εγγραφούν σαν υποχρεωτικό μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο (MCB), και ελπίζοντας ότι σε εύθετο χρόνο, εάν δεν υπάρχει άλλο PSI, τα ομόλογα θα διαπραγματεύονται σε καλύτερες τιμές και ότι θα προκύψουν κέρδη για τις Τράπεζες από αυτά (!)

Η χρήση των παραπάνω προϊόντων απαιτεί την έγκριση της ΤτΕ ως προς τα χαρακτηριστικά και το ποσό που θα δεχτεί ώστε να τα αναγνωρίσει ως ίδια κεφάλαια των πιστωτικών ιδρυμάτων και κυρίως ως CoreTier1.

Η χρήση των Call options θα δημιουργήσει το κίνητρο στους Τραπεζίτες Μετόχους να συμμετέχουν στην Ανακεφαλαίωση των Τραπεζών τους με τη χρηματοδότηση του Κοινού Ταμείου που προαναφέραμε, το ονομάζουν: Ταμείο Χρηματοπιστικής Σταθερότητας, ότι μπορούν να συμμετάσχουν στην αύξηση του ΜΚ και να ανακτήσουν επιπλέον μετοχές της Τράπεζας τους και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα καταφέρει να «ξεφορτωθεί» τις μετοχές και να επανακτήσει το μεγαλύτερο μέρος του επενδεδυμένου κεφαλαίου!

Πρώτος στόχος που θέλουμε να πετύχουμε είναι ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και οι Τραπεζίτες Μέτοχοι θα πρέπει να μετέχουν στην ΑΜΚ στην ίδια τιμή, και δεύτερο να μειωθεί το ποσό που απαιτείται από τους Τραπεζίτες-Μετόχους!  Πρόκειται για πραγματικό χάρισμα των τεράστιων Ζημιών των Τραπεζιτών, χαρίζοντάς τους επίσης τα τρισ. σε Προσωπικά Κέρδη που έχουν τσεπώσει όλα αυτά τα χρόνια!

Πρόκειται για μια αντικοινωνική πρόκληση που όσο και αν προσπαθούν να την καλύψουν, κάποια μέρα, αν συνεχίσουμε να έχουμε Δημοκρατία, θα αποκαλυφθεί!

Στο διά ταύτα επομένως, το σχέδιο είναι ότι χρειάζονται 28 δισ. για την Ανακεφαλαιοποίηση, 10% των ποσοτήτων που είναι 2,8 για την ΑΜΚ.

Αν επιτραπούν τα CoCos θα πρέπει να στις συνολικές απώλειες της Blackrock περίπου στα 5 δισ. Τα CoCos θα μπορούσαν να έχουν τόκο 7% όπως τα αντίστοιχα της Πορτογαλίας.

Αν τα MCB επιτραπούν θα πρέπει να είναι τις τάξης των 7 δισ. και με επιτόκιο τουλάχιστον 4,2%. Ένα ερώτημα που υπάρχει αν οι εκ μετατροπής μετοχές θα έχουν μαζί τους Call options.

Αν γίνουν και τα δύο αποδεκτά, τότε η ΑΜΚ που θα χρειαστεί με κοινές μετοχές θα είναι 16 δισ. άρα το 10% θα είναι 1,6 δισ. για τον ιδιωτικό τομέα.

Έτσι, το εύρος που απαιτείται από τον ιδιωτικό τομέα θα είναι μεταξύ 1,6-2,8 δισ.

Όταν οι MCB θα μετατραπούν σε κοινές μετοχές των Τραπεζών, και πιθανώς και τα CoCos, τότε οι Τράπεζες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν το σύνολο ή ένα μέρος των νέων κοινών μετοχών έτσι ώστε να διατηρήσουν τον Μετοχικό τους Έλεχγο! Αυτό είναι το ζουμί των λαβυρυνθιακών διαδικασιών που διαβάσατε, μη τυχόν και πέσει ο Έλεγχος των Τραπεζών στα χέρια των Πολιτικών… Πιράνχας!

Οι Τραπεζίτες δεν γνωρίζουν ότι η Κοινωνία τους αποκαλεί… Τραπεζικούς Καρχαρίες που τρώνε τα Πολιτικά-Πιράνχας για… breakfast!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου